Лазерни технологии в медицината

Лазерите са открити неотдавна, преди малко повече от 50 години, но днес не можем да си представим техническият напредък през последните години без тях.


Първият лазер заработва на 16 Май 1960 г. и е създаден от Теодор Майман в лабораторията на компанията Hughes Aircraft в САЩ , и e рубинов кристал с оптично напомпване. След появата си през 60-те години лазерите се развиват много бурно. Смятало се е, че от тях ще станат чудесни оръжия и военните са инвестирали много средства по време на Студената война.


В наши дни в областта на лазерната техника се работи усилено, понеже те намират много широко приложение в медицината, шоубизнеса, промишлеността, химията, биологията и други.

Медицинските лазери могат да се класифицират според начина на приложение като хирургични и естетични , а според видовете използвани технологии се развиват най-различни разновидности с различни мощности и дължини на вълните в целия оптичен диапазон които делят на CO2, фракционни, хелий-неонови (He-Ne), диодни, лазери с полихроматична интензивна пулсираща светлина (IPL), „твърди“ лазери на основата на Неодим-Итрий-Алуминиев-Гранат (Nd YAG) и други.

Илан предлага широка гама медицински лазери с марката Precise на достъпни цени, които съчетават в себе си съвременна технология, широк спектър на приложение, здравина, прецизност , надежност и съвременен дизайн.

  • Хирургични CO2 лазери Precise
  • Хирургични диодни лазери Precise
  • IPL система Precise Daphne 2800
  • Фракционни лазери Precise
  • RF система Aphrodite 1600
  • Хелий Неонови ( He-Ne ) Precise
  • Диодни лазери за липолиза Precise
  • Лазери за епилация Precise
  • Nd YAG лазери Precise


Лазерите Precise са се наложили в цял свят като нарицателно за напредъка на лазерните технологии в наши дни и с тях работят много от елитните болници, клиники, козметични студия и СПА центрове в САЩ, Австралия, Германия, Холандия, Дания, Италия, Русия, Китай и други. С тях могат да се извършват редица хирургически и козметични интервенции с голяма точност и по този начин се свежда до минимум дискомфорта по време на процедурата, така че за повечето пациенти дори не е необходимо използването на обезболяващо средство.

http://zazz.info/images/gallery/2012_5/513_attach_3900_normal.jpg

Източник: Илан